Csapatunk

Állatorvosok:

Dr. Luvszandagva Dzsargalszajhan

Dr. Luvszandagva Dzsargalszajhan

Dr. Luvszandagva Dzsargalszajhan (Zsargal) vagyok, az Új Kutyavári Team egyik klinikus állatorvosa és alapítója.

Mongóliában születtem, és gyerekkori álmom volt, hogy állatorvosként töltöm az egész időt ebben az életemben. Ezt gyakorlom azóta is. Mikor a budapesti Állatorvostudományi Egyetemre felvételt nyertem az első évben magyarul tanultam, és a magyar egyetemista társaimtól sok segítséget kaptam, na meg Marcipán kutyámtól, aki velem járt egyetemre. 

Több éves gyakorlati tapasztalatgyűjtés után 2018-ban kisállatgyógyász szakállatorvos diplomát szereztem. A szakdolgozatomban a Brachycephal fajták felső légúti szűkületekkel járó betegségének egyik kisérő, súlyosbító tünetegyüttesével, az idült gége- és garat gyulladással foglalkoztam és nyugodtan állíthatom, hogy itthon én voltam az első, aki ily módon mélyrehatóan tanulmányozta ezt a témát.

A kutyatenyésztésre 15 évet szántam, ami alatt pótolhatatlan tapasztalatokot szereztem. Most 9 kutyám és 3 macskám van itthon. Nem tudok mást írni róluk, minthogy ők az életem fűszerei, mindig igaz, hű társak. 

19 évig a Kutyavári Vet rendelőnkben dolgoztam, amit szerettem, és ahol igazán állatorvossá váltam, majd 2020 őszén eljött a változás ideje. 

Jelenleg, az általam nagyrabecsült, emberileg és szakmailag is megismételhetetlen kolléganőimmel közösen nyitottunk meg az új rendelőnket; az Új Kutyavári Team® Állatorvosi Rendelőt.

Minden kérésnek szeretnék eleget tenni a szőrös családtagok gyógyítása terén. 

Most kezdődik az életem egyik új, az eddigiektől merőben eltérő szakasza, ami egyfelül ugyanolyan lesz, mint eddig is, az állatokról, a kedvenceinkről és azok gyógyításáról, ehhez kapcsolódó tanulásról és tanításról szól, másfelől sokban különbözik, főleg a kihívások terén.

Dr. Császár-Szabó Veronika

Dr. Szabó Veronika vagyok, az Új Kutyavári Team Állatorvosi Rendelő egyik alapítója és klinikus állatorvosa. Az állatok gyógyítása az én gyerekkori álom- hivatásom, mindig is kizárólag ebben a szakmában képzeltem el a jövőmet. 

Rendelőnket közös célokkal, hasonló elveken alapuló szemlélettel alapítottuk meg. Állatorvos kollégáim között olyan is akad, akit immáron 22. éve ismerek, és aki mellett lelkes kislányból orvossá váltam. 

Rendelőnkben a belgyógyászati esetek ellátását végzem. 

Az egyik fő célkitűzésem, hogy nemzetközileg akkreditált macskabarát-rendelőt tudjuk megteremteni, áprilisban megvalósult. A macskagyógyászatban, mint szakmai referens, magas fokon szeretnék részt venni és elmélyülni. Mivel mindig is vonzott a macskák különös természete, nagyon boldoggá tesz, hogy ezzel foglalkozhatok. 

Az otthonunkat 4 külön egyéniséggel osztjuk meg; Szimba és Bambusz cica, Zodi, a bulldog és Elza a vizsla keverék. 

8 éve kezdtem beleszeretni a futásba, majd a terep-akadályfutásba, és ezzel megtaláltam a módját a tökéletes kikapcsolódásnak. Ez a hobbi kategóriából komolyabb szintekre lépett, a hivatásom mellett amatőr versenysportolóként tevékenykedek. 2019-től szép eredményeket, sok dobogós, bajnoki címet, világbajnoki részvételt szereztem, 2 éve pedig a National Team tagjaként képviselem országunkat ebben a sportágban. 

Dr. Morvay Flóra

Dr. Morvay Flóra vagyok, az Új Kutyavári Team egyik klinikus állatorvosa és alapítója.

Már gyermekkoromban is állatorvos vagy virágkötő szerettem volna lenni. A növények gondozását megtartottam hobbinak, hivatásnak pedig az állatorvoslást választottam. Születésemtől kezdve négylábúak vettek körül, ember-testvér helyett hat spániellel és egy gyönyörű berni pásztorral nőttem fel. A szüleim megtanítottak az állatok tiszteletére, Zsargal doktorék pedig már kisgyerek koromban megmutatták, hogy az állatorvosi hivatás a legcsodálatosabb a világon.

Egyetemi éveim alatt a Kutyavári Team részévé válhattam és az egykori példaképek szépen lassan kollegákká nőttek. 

A mindennapos betegellátáson túl leginkább a szemészeti esetek foglalkoztatnak így ezen területen igyekszem elmélyíteni mind az elméleti-, mind pedig gyakorlati szaktudásomat. 

Szabadidőmben szívesen sportolok, a hétköznap hajnali Gellért-hegyi futásainknál csak a hétvégi erdei páros kocogásainkat imádom jobban. 

Legmeghatározóbb állat az életemben, az én három lábú csoda Macika cicám, aki mindig emlékeztet, hogy sose adjam fel, valamint három nyuszi-gyermekem, akik nélkül túlságosan unalmasak lennének a mindennapok.

Dr. Szőke Tamás

Dr. Szőke Tamás vagyok, az Új Kutyavári Team Állatorvosi Rendelő egyik állatorvosa. Erdélyben, Csíkszeredában születtem és nőttem fel. Az állatok mindig szerves részei voltak az életemnek. Maga az állatorvosi szakma sosem volt idegen számomra, hiszen szintén állatorvos nagypapám mellett lehetőségem volt közel kerülni a legkülönfélébb háziállatokhoz, és már korán eldöntöttem, hogy én is ezt a pályát fogom választani. Tanulmányaimat a Kolozsvári Állatorvosi Egyetemen végeztem, továbbá az Erasmus program keretein belül egy teljes tanévet a budapesti Állatorvostudományi Egyetemen, valamint 6 hónapot Portugáliában az U.Porto Állatorvostudományi Karán tanulhattam. Az Új Kutyavári Team Állatorvosi Rendelő csapatával már az egyetemi éveim alatt megismerkedtem és nyaranta szívesen gyakorlatoztam náluk. Már akkor lenyűgözött az itt dolgozó orvosok és asszisztensek elhivatottsága és szakmai tudása. Legnagyobb örömömre, 2024-től hivatalosan is a csapat tagja lehetek, mint állatorvos. Szabadidőmet legszívesebben a szabadban töltöm, számomra a legnagyobb kikapcsolódást a hegyi túrák és a téli sportok jelentik.

DR. PÁL-JAKAB PÁLMA

Dr. Pál-Jakab Pálma vagyok, az Új Kutyavári Team Állatorvosi Rendelő egyik friss, klinikus állatorvosa. Mivel kis családi farmunkon, a Tanyán, sok időt töltöttem, ahol a tehenek, kecskék, kutyák, macskák, szárnyasok, malacok, lovak gondozása a mindennapjaim része volt, így nem is meglepő, hogy már egészen kiskorom óta állatorvos szerettem volna lenni. Gyermekként minden féle-fajta állat érdekelt, lenyűgözött. Ez a kíváncsiság hajtott a kolozsvári egyetemi éveim alatt, amikor nem csak Erdélyben, hanem más országokban is számos helyen bővítettem tudásom, tapasztalataim. Így találtam rá, még diákként, az Új Kutyavári Rendelőre, ahol befogadtak, tanítgattak és ma már örömmel dolgozom! Mint friss pályakezdő, minden terület érdekel, és lelkesen várom az új kihívásokat! A kutyák és macskák gyógyászata mellett az egzotikus házikedvencek ellátása is nagyon érdekel. Célom, hogy idővel a rendelőnkben ezekkel a különleges, színes és érdekes állatokkal is a lehető legtöbbet foglalkozhassak. Szabadidőmben szívesen utazom, kirándulok, sportolok a férjemmel és barátokkal, emellett a festészet és alkotás is kedvenc időtöltéseim közé tartozik.

Asszisztensek:

Ónódi Dóra

Ónódi Dóri vagyok, az Új Kutyavári Team csapatának egyik tagja, már a rendelő megnyitása óta. Mikor ide kerültem recepciósként kezdtem, de mára már az asszisztensek létszámát növelem. Kicsi korom óta nagyon szeretem az állatokat. Mindig volt legalább egy, de inkább több kis kedvenc a háznál. Így már egész korán megtanultam, mit jelent felelős gazdinak lenni, mi is kell ahhoz, hogy az állatok igényei maximálisan ki legyen elégítve.
Jelenleg 3 cicával osztom meg az otthonom, Mokkával, Szotyival és a kis bolond Gizmóval. Szabadidőm egy részét velük töltöm. 3 macskával az élet olyan, mint egy Sitcom, így gyakran TV-t se kell néznem. Szabadidőm másik részében kutya-fizioterápiával foglalkozom, ami ma már nagy szenvedélyemmé vált.
 Emellett dietetikát tanulok, egyelőre humán vonalon. Ezt a tudást későbbiekben mindenképpen szeretném kamatoztatni kisállatokon is, hogy én is hozzá tudjak járulni a kutyusok/macskák egészségének fenntartásához.

Stadler Viktória

Az állatok szeretete már egészen kis koromban is megmutatkozott. Én gondoztam nyaranta a nagymamámnál a tyúkokat, akik olyan szelidek voltak, hogy az ölemben aludtak, és elénk jöttek a kapuhoz, amikor haza értünk. Úgy gondolom, hogy minden állat élete egyformán értékes, ezért vagyok vegán 2015 óta. Otthonomat 2 cicával, és 3 papagájjal osztom meg, akik teljes jogú családtagjaink. Papagájaimnak már 23, 22, illetve 17 éve viselem gondját teljes szívemmel, és remélem, hogy még sok szép évet tölthetünk együtt. Az Új Kutyavári Teamben egyik fő profilom asszisztensként Roni dokival a cicák szakszerű ellátása, emellett persze a kutyák ellátását is teljes odaadással végezzük.

Fekete Barbara

Fekete Barbara vagyok, állatorvosi asszisztens.
Az állatok már egészen kiskoromtól részesei voltak az életemnek, így elég hamar megtanultam, mennyi odafigyelést és gondoskodást igényelnek tőlünk. Mindig voltak közös cicáink és kutyusaink a családommal, de igazán akkor értettem meg, hogy mekkora felelősség és egyben boldogság egy életről gondoskodni, amikor az első saját francia bulldog kutyusomat magamhoz vettem.
Musunak rengeteget köszönhetek. Azon felül, hogy nagyon sok dologra megtanítottuk egymást, egy komoly rendszert hozott az életembe. Úgy gondolom, hogy az állatokkal való kapcsolatnál nincs tisztább és őszintébb, ezért is kötelességünk rajtuk segíteni a legjobb tudásunk szerint. Örülök, hogy az Új Kutyavári Team kiscsaládjába tartozhatok, mert itt rátaláltam ugyanarra az elhivatottságra, mint ami bennem is megvan és nem utolsó sorban arra a végtelen profizmusra, amire az állatoknak szükségük van. 

Recepciós munkatársak:

Bódi Brigitta

Kicsi koromtól kezdve voltak állataim. Több cica, kutya, hörcsög és degu gazdija is lehettem. Nagyon szerettem volna egy brit cicát, ami a kijárós cicáim mellett 2016-ban válhatott valóra, egy kis kandúr személyében. Kedves természete, bájos kinézete annyira megtetszett nekünk, hogy 2017- ben családommal bele kezdtünk a brit cicák tenyésztésébe. Jelenleg 12 cicával osztjuk meg otthonunkat.

Az Új Kutyavári Team Kft megnyitása óta recepciósként veszek részt a mindennapi munkában. Hosszú évek óta vagyok a kollégáim páciense és nagyon örülök, hogy most már én is velük dolgozhatok. .

Horváth Zsófi

Horváth Zsófi vagyok, recepciósként dolgozom az Új Kutyavári Team Állatorvosi Rendelőben lassan egy éve. Számomra ez a munka több mint megfelelő hiszen közelebbi kapcsolatba tudok kerülni az állatokkal. Itt minden egyes nap más, új izgalmakat rejt és új kihívásokat jelent számomra. Szabadidőm nagyját a zene az olvasás és a videojátékok töltik ki, de mindig kész vagyok új dolgokat kipróbálni..